Management only

4 situaties waarbij je een advocaat nodig hebt

Geplaatst op

Je kunt een advocaat nodig hebben voor strafrecht of burgerlijk recht. Strafrecht heeft betrekking op misdrijven, de wetten overtreden. De vervolging wordt afgehandeld door de officier van Justitie, dus de overheid, en de verdediging wordt gedaan door een particuliere advocaat die de verdachte betaalt of die pro deo werkt. Burgerlijk recht omvat alle juridische kwesties die niets te maken hebben met criminele activiteiten of het overtreden van de wet. Over het algemeen klaagt de ene partij de andere aan omdat ze op de een of andere manier ‘onrecht’ ervaren. Hiervoor willen ze een compensatie. Het is goed om te weten in welke gevallen je een advocaat moet zoeken. Wij vertellen het in deze blog. 

Complexe scheiding

Wanneer een echtpaar het onderling eens is over alle details van de scheiding, is er niet echt een advocaat nodig. Als er kwesties zijn met betrekking tot eigendom, investeringen, schulden en/of voogdij over de kinderen, kom je er zonder juridische vertegenwoordiging moeilijk uit. Met kinderen in het spel is een advocaat zelfs verplicht.

Auto-ongeluk met letsel

Als je gewond bent geraakt bij een ongeval dat niet jouw schuld was, is het aan de verzekeringsmaatschappij van de andere persoon die wel de schuld draagt om jouw claim zo snel mogelijk af te handelen. Echter loopt het niet altijd zo soepel als je wil. Raadpleeg een letselschadeadvocaat die op de hoogte is van alle wetten en vergoedingen.

Opstarten van een bedrijf

Of je hem nou alleen of samen een bedrijf opricht, probeer nooit alleen door alle wettelijke vereisten te navigeren. Bij het opstarten van een bedrijf komen veel wetten kijken en je moet worden beschermd. Alleen een advocaat die is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht kan daarvoor zorgen. 

Onrecht op de werkvloer

Als er bijvoorbeeld een onrechtmatige beëindiging van het contract plaatsvindt op de werkvloer, kun je een arbeidsrecht advocaat inschakelen. Ook discriminatie komt voor, maar voor dit soort zaken zijn veel wetten die de gemiddelde persoon niet begrijpt.  

Rijden onder invloed

Rijden onder invloed is een serieuze aanklacht geworden. Gevolgen kunnen zijn: boetes, gevangenisstraf, verlies van vergunning of een combinatie van deze 3. Een goede advocaat kan de aanklacht deels terug laten trekken, vooral als dit je eerste overtreding is.

Gerelateerde berichten

Techpijler – het online platform dat technici verbindt en kennis verrijkt

In de snel evoluerende wereld van de technische industrie is het cruciaal voor professionals om verbonden te blijven, kennis te delen en vaardigheden...

Lees meer

Bitcoin: wat is dat en wat heb je eraan?

Ben jij ook nieuwsgierig naar de wereld van cryptocurrency? Bitcoin, de pionier onder de digitale valuta’s, neemt je mee op een reis door de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden