Management only

Een innovatieve elektrische minigraver voor in de bouw

Geplaatst op

Graafmachines komen bij bijna elk project wel van pas. Zowat elke aannemer in de bouw heeft wel een paar graafmachines staan. Tegenwoordig is duurzaamheid echter steeds belangrijker, natuurlijk niet zonder reden. En een graafmachine met een dieselmotor is niet bepaald duurzaam. Toch zijn graafmachines onmisbaar in de bouw. Een elektrische minigraver werkt hetzelfde als elke andere graver, maar is wel duurzaam! Deze minigravers leveren hetzelfde werk, maar dan op een groene manier! Ben je nieuwsgierig naar deze elektrische minigravers? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen we je er meer over. 

De voordelen van een duurzame graver


Een elektrische minigraver heeft heel veel voordelen ten opzichte van een traditionele graafmachine. Ten eerste werkt een elektrische graver CO2-neutraal, doordat er geen diesel meer nodig is. Dit werkt ook meteen kostenbesparend, aangezien je geen brandstof meer aan hoeft te schaffen. Daarnaast maakt een elektrische minigraver ook veel minder geluid dan een graver met een diesel motor. Dit is ideaal bij projecten in een dichtbebouwde omgeving. Door het minimale geluidsniveau zal er namelijk ook geen geluidsoverlast ontstaan. Daarnaast bevordert het de productiviteit van het team, aangezien werknemers over het geluid van de machine kunnen communiceren met elkaar. Bovendien is het mogelijk om subsidie te krijgen op deze elektrische gravers. Om de milieudoelen te halen, wordt het werken met elektrische machines aangemoedigd. Hierdoor geeft de overheid dan ook subsidie op elektrische gravers. 

Verschillende soorten elektrische minigravers

Er zijn verschillende soorten elektrische minigravers voor allerlei verschillende projecten. De lichtste Eco-digger weegt 1050 kg en kan, wanneer deze helemaal opgeladen is, één uur en drie kwartier meegaan. Deze machine is dus ideaal voor kleine projecten die niet lang duren. De elektrische gravers die drie uur meegaan, wegen tussen de 1910 kg en 1050 kg. Deze gravers zijn dus perfect voor iets zwaardere projecten. De zwaarste graver weegt 4000 kg en gaat, helemaal opgeladen, vijf uur mee. Verder zijn er ook nog verschillende uitvoeringen. Het is mogelijk om de functionaliteiten aan te passen, zodat de elektrische minigraver niet te veel functionaliteiten heeft die nooit gebruikt zullen worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden