Management only

Je distributie managen: kies de juiste verpakking

Geplaatst op

Jaarlijks worden er vele tonnen aan goederen van punt A naar punt B gesleept. Nederland is een koploper op het terrein van handel en zeetransport. Onze grote Rotterdamse haven behoort tot de top van de wereld en is voor veel bedrijven van over de hele wereld een belangrijke toegangspoort naar Europa. Ook op kleinere schaal zien we vervoer van goederen. Het is voor ons land erg belangrijk dat we helemaal up-to-date blijven als het gaat om innovatie, want landen om ons heen zijn hier ook meebezig. Men werkt steeds meer SMART waarbij slimme technologie een grote rol speelt. In deze blog besteden we aandacht aan gedegen en slimme verpakkingen. En voor de duidelijkheid, slim is niet per se een synoniem voor high-tech. 

Verpakkingen die slim bedacht zijn

Ook op het gebied van verpakkingen is er veel innovatie te zien, zo zijn er de laatste jaren bijvoorbeeld afbreekbare soorten plastic gekomen. Een welkome vondst in een wereld waarin plastic een belangrijke vervuilende factor is. Vandaag willen we het hebben over een onderwerp dat nauw samenhangt met het bovenstaande, namelijk het kiezen van de juiste verpakking, om transport zo milieuvriendelijk en veilig mogelijk te maken. We zien dat wanneer de juiste verpakking gekozen wordt, er minder producten verloren gaan en het milieu ontzien wordt (denk hierbij aan een vermindering van uitstoot en vervuiling, want als product 1 niet goed aankomt, moet er een product 2 gemaakt worden omdat vervolgens opnieuw op te sturen).

Welke verpakkingen kan ik kiezen?

Wanneer we kijken naar verpakkingen, dan maken we een onderscheid tussen primaire, secundaire en tertiaire verpakking. Bij de eerste kun je denken aan een blik waarin, bijvoorbeeld groente zit. De tweede krijgt gestalte door het bio afbreekbare bubbeltjesplastic dat om de blikken heen zit en ze netjes bij elkaar houdt. Daarbij hebben we ook nog de tertiaire verpakking. Dat is bijvoorbeeld (in vele gevallen) de pallet waarop de blikken vervoerd worden. Als dit allemaal van een hoge kwaliteit is en daarbij het hele pakket vervoerd wordt in een geschikt vervoersmiddel dat bestuurd wordt door een kundige chauffeur, dan heb je voor een uitstekende, veilige, milieuvriendelijke verpakking met een rendabele inzetbaarheid. Denk dus goed na over welke industriële verpakkingen je kiest!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden