Management only

Je merknaam vastleggen, welke voordelen biedt dat?

Geplaatst op

Het is vanwege een aantal zaken erg goed om je merknaam vast te laten leggen. In deze blog nemen we graag met je door wat de verschillende voordelen precies zijn. Wil je meer weten over het laten registreren van je merknaam, dan kun je ook altijd even kijken op https://www.intellectueeleigendom.be. Lees snel verder in deze tekst en doe je voordeel met de informatie die je hierin kunt vinden. 

Voordeel van een merknaam registratie

Er zijn enkele voordelen verbonden met het registeren van een merknaam. Het grootste voordeel is natuurlijk dat niet zomaar iemand met jouw naam aan de haal kan gaan en op de markt kan opereren met producten die bijzonder veel op die van jou lijken. Hetzelfde gaat op voor diensten die je aanbiedt onder een bepaalde naam. Bij registratie van het merknaam is het ook zo dat het logo van je merk wordt geregistreerd zodat dit ook beschermd is. Het belangrijke bij het registreren van de merknaam is dat de naam uniek is zo ook het logo. Je kunt je merknaam laten registreren voor verschillende gebieden in de wereld: Nederland, Benelux, Europa en de hele wereld. 

Technische uitvinding? Vraag een patent aan

Veel bedrijven die in de techniek werkzaam zijn en uitvindingen in deze tak gedaan hebben, is geadviseerd om naast de merknaamregistratie ook altijd een patent aan te vragen voor een specifiek stuk kennis dat uniek is en een innovatieve waarde heeft. De meeste bedrijven doen dit ook en profiteren dan van bijvoorbeeld de verkoop van deze kennis en concurrenten die het dan in hun eigen producten mogen toepassen onder bepaalde voorwaarden. Er wordt geschat dat zo’n 85% van de nieuwe kennis op technisch gebied beschreven staat in patenten. Je kunt er ook voor kiezen om een patent vrij te geven als dit bepaalde voordelen met zich meebrengt. Zo ging het ook in de jaren 60 toen Philips de cassettedeck uitvond. Zij hebben toen andere bedrijven in de wereld de mogelijkheid gegeven om ook cassettes te maken om zo een bepaalde kwaliteit te waarborgen wereldwijd waar zij zelf ook van profiteerden.

Gerelateerde berichten

Techpijler – het online platform dat technici verbindt en kennis verrijkt

In de snel evoluerende wereld van de technische industrie is het cruciaal voor professionals om verbonden te blijven, kennis te delen en vaardigheden...

Lees meer

Bitcoin: wat is dat en wat heb je eraan?

Ben jij ook nieuwsgierig naar de wereld van cryptocurrency? Bitcoin, de pionier onder de digitale valuta’s, neemt je mee op een reis door de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden