Management only

Merknaam registreren voor ondernemers

Geplaatst op

Als je een eigen bedrijf hebt en een speciaal product op de markt hebt gebracht, dan is het zaak dit te registreren. Een merknaam registreren is makkelijk en erg handig. Het maakt een efficiënte manier van werken mogelijk. In deze blog leggen we je uit hoe het werkt. Wanneer je deze blog uitgelezen hebt, dan hebben we nog meer leuke blogs voor je in petto. Blijf ons volgen, wij houden je wekelijks op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Veel plezier met lezen en laat je inspireren!

Waarom zou ik een merknaam laten registreren? 

Grote bedrijven als Pepsi en The Coca-Cola Company laten hun merken registreren. Op deze manier kunnen andere frisdrankproducenten er niet met hun merknamen vandoor gaan. Een product op de markt brengen is geen goedkope zaak. Voor elk product moeten er ontwikkelingskosten in rekening gebracht worden. Als je in het buitenland actief bent, dan kun je ook buiten Nederland een registratie laten doen. 

Merknaam registratie vs patent 

Wanneer je een merknaam registreert voor 10 jaar, dan mag een andere ondernemer je merknaam niet gebruiken. Bij een patent (een eigendom op een technische uitvinding of medicijn) is de termijn voor de bescherming 20 jaar. Na deze periode mag je voor dezelfde periode een verlenging doen. Op deze manier zorg je ervoor dat concurrenten moeten betalen voor jou kennis en ze mogen je merknaam niet gebruiken. Dit laatste als je een patent en een merknaam registratie doet. 

Conclusie

Een registratie van je intellectueel eigendomsrecht is zeker iets wat je geen windeieren zal leggen. Op deze manier is het voor ondernemers mogelijk om hun merknaam te controleren. Veel succes met het registreren en blijf ons volgen. Lees meer blogs voor veel interessante informatie. We blijven je inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden