Management only

Uitvaartverzekering opzeggen: hoe gaat dit in zijn werk

Geplaatst op

Is het nu omdat u de maandelijkse premie te hoog vindt of door veranderingen in de privésfeer, u ziet geen andere uitweg meer. U wil uw uitvaartverzekering stopzetten. Maar kan dat zomaar?
Een uitvaartverzekering afsluiten is niet verplicht. Heeft u toch een uitvaartverzekering en wilt u die opzeggen? Dat kan. De meeste verzekeringen hebben een opzegtermijn van een of twee maanden. Kijk de polisvoorwaarden in verband met het stopzetten dus zeker goed na en zoek deskundige hulp bij het stopzetten van de verzekering.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om een uitvaartverzekering stop te zetten. Hou er rekening mee dat dit u waarschijnlijk niet gunstig uitkomt. Bent u toch zeker dat u de polis wil opzeggen, hebt u drie mogelijkheden. U kan de polis premievrij maken, de polis afkopen of u kan de oude uitvaartverzekering omzetten in een nieuwe.

Kiest u ervoor de polis premievrij te maken, stopt u de betaling van de premie terwijl de verzekering toch geldig blijft. Het bedrag dat door de verzekeraar zal worden uitbetaald bij overlijden zal lager zijn dan voorzien. Dit bedrag zal afhankelijk zijn van de tot dan toe betaalde premie. Elke verzekeringspolis heeft zijn eigen voorwaarden om de polis premievrij te maken, kijk dus goed na waar u exact recht op hebt voor u deze optie overweegt.

De polis afkopen betekent eigenlijk dat u de verzekering meteen stopzet en de opgebouwde waarde laat terugbetalen. U verliest het recht op een uitkering bij overlijden. De waarde die terugbetaald wordt noemt met de afkoopwaarde. Deze afkoopwaarde wordt bepaald door de waarde van de premie die u betaalde en hoelang u deze al betaalde. Deze mogelijkheid wordt meestal afgeraden. Het komt in de meeste gevallen goedkoper uit om de verzekering te laten doorlopen.

Ten slotte kan u de oude uitvaartverzekering omzetten naar een andere, meer uitgebreide polis bij dezelfde verzekeraar. Hierdoor neem je extra dekking ten opzichte van je oude polis. Het is niet aan te raden over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. De financiële nadelen wegen niet op tegen de voordelen die een andere verzekeraar je eventueel aanbiedt.

Vraag deskundig advies

Uitvaartverzekeringen, begrafenisverzekeringen en crematieverzekeringen kunnen dus stopgezet worden, al moet u zich wel goed informeren over de beste mogelijkheid in uw geval. Over het algemeen biedt elke verzekeraar 14 dagen bedenktijd aan, waardoor u tijd hebt om van gedacht te veranderen. Contacteer in elk geval een expert die voor u kan uitrekenen hoeveel geld u bespaart of verliest.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden