Management only

Waarom een bv oprichten?

Geplaatst op

Een bv oprichten is in vele gevallen een voordelige stap. Er zijn tal van zelfstandigen die de stap nemen om van een eenmanszaak naar een bv te gaan. Maar waarom doen ze dit? Lees het in deze blog. Wanneer je deze blog uit hebt, dan hebben we nog meer andere interessante blogs voor je waarmee jij je voordeel kunt doen. We blijven je op de hoogte houden van zakelijke onderwerpen. Zo ben je altijd op de hoogte. Veel plezier met lezen. 

Belastingvoordeel

Vanaf een x-aantal euro’s aan wint gaat een bv jou een bijzonder groot voordeel op leveren als het gaat over de inkomstenbelasting en de omzetbelasting. Concreet is het zo dat je niet hoofdelijk aansprakelijk bent wanneer je bedrijfsschulden maakt, daarnaast betaal je veel minder belasting, want je betaalt belasting over de winst van je bedrijf en niet over de inkomsten. De belasting in de hoogste schaal voor bedrijven is 52% over het inkomen, terwijl belasting over de winst slechts 16,5 en 25% betreft. Dus tel uit je winst. 

BV ziet er professioneel eruit 

Wanneer je als ondernemer de markt op gaat en je hebt een bv onder de arm, dan ziet dit er een stuk professioneler uit dan wanneer je een eenmanszaak hebt. Zo’n eenmanszaak heeft toch nog vaak de feel van een startup. Het is allemaal wel mooi, spannend en spreekt van ondernemers durf en drang, maar het is nog niet echt een volgroeid volwassen bedrijf te noemen. Met een bv straal je iets heel anders uit.

 Niet hoofdelijk aansprakelijk met een bv

Door een bv op te richten ben je niet hoofdelijk aansprakelijk voor schulden die je bedrijf eventueel zou kunnen maken. Bij een faillissement komen ze niet bij jouw persoonlijke rekening aankloppen, maar bij de rekening van de bv. Daarbij is het zo, dat je gebruik kan maken van een holdingstructuur. Dit betekent dat er een hoofdbv is waar je vermogen in zit, waaronder werkbv´s hangen waarmee je het daadwerkelijke handelen doet. Met deze laatste bv´s neem je dan ook de bedrijfsrisico´s die samenvallen met het ondernemen. Wanneer er een werkbv omvalt, dan zitten waardevolle zaken als geldsommen en bedrijfspanden veilig in de hoofdbv geborgen. Daar kunnen schuldeisers dus niet bijkomen. Ze kunnen alleen aanspraak maken op het geld dat in de werkbv zit. Een bv beschermt dus je privé vermogen en een holding (hoofdbv / werkbv) je zakelijke vermogen.

Gerelateerde berichten

Techpijler – het online platform dat technici verbindt en kennis verrijkt

In de snel evoluerende wereld van de technische industrie is het cruciaal voor professionals om verbonden te blijven, kennis te delen en vaardigheden...

Lees meer

Bitcoin: wat is dat en wat heb je eraan?

Ben jij ook nieuwsgierig naar de wereld van cryptocurrency? Bitcoin, de pionier onder de digitale valuta’s, neemt je mee op een reis door de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden