Management only

Wat is letselschade en hoe claim ik die?

Geplaatst op

Vandaag gaan we het hebben over letselschade, wat dit is en hoe je het kunt claimen. Voor mensen is het belangrijk om na een ongeluk de letselschade op een goede manier te claimen. En wel op zo’n manier dat het niet hen belast en belemmert in het proces van herstel. Lees snel verder en ontdek hoe dit in elkaar zit.

Letselschade verklaard en eenvoudig geclaimed

Bij letselschade is het belangrijk dat het juiste pad bewandeld wordt. Zo raden wij het zeker aan om een letselschadebureau in de arm te nemen die de letselschadeclaim voor jou gaat afwikkelen. Dit heeft als voordeel dat je jezelf je niet in hoeft te vreten in het juridisch jargon en dat je op deze manier veel meer tijd overhoudt om aan je eigen herstel te werken. Wij raden het wel aan om een zo compleet mogelijk dossier aan te leveren bij het letselschadebureau, omdat dit wel graag wil controleren hoe precies de situatie in elkaar zit en of je daadwerkelijk recht hebt op een letselschadevergoeding.

No-cure-no-pay 

In principe werkt een letselschadebureau vaak op basis van no-cure-no-pay. Dit houdt in dat wanneer jij geen letselschadevergoeding toegewezen krijgt, jij ook niet hoeft te betalen voor de juridische kosten. Dit is ook precies de reden waarom het letselschadebureau graag wil controleren hoe jouw situatie precies in elkaar zit en of je dus inderdaad recht hebt op de schadevergoeding voor de letselschade. Het hele idee is dat iemand anders dus schuldig is aan een ongeluk, waardoor jij de letselschade opgelopen hebt. Uiteindelijk worden dan alle juridische kosten op de schuldige verhaald. 

Een alternatief voor een letselschadebureau is de letselschadeadvocaat. Het verschil tussen de twee is dat de laatste wel in de rechtszaal kan acteren en de eerste niet. Wanneer het dus daadwerkelijk tot een rechtszaak komt, is het nodig om een letselschadeadvocaat te hebben. Een letselschadebureau kan hiervoor zorgen. Voor meer informatie neem contact op met letselverhalen.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden