Management only

Wat kan u doen als u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval

Geplaatst op

Wanneer u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval kan dat u veel geld en bestaanszekerheid schelen. U krijgt te maken met meer kosten, bijvoorbeeld voor medische zorg, aanpassingen in uw huis en tuin en voor extra hulp. Ook kan het zijn dat u niet meer kunt werken of minder uren en daardoor inkomsten misloopt door het letsel.

Slachtoffers van bedrijfsongevallen kunnen er financieel flink op achteruit gaan en dat is geen lekker toekomstplaatje. 

Werkgever of werknemer aansprakelijk?

Als u door een bedrijfsongeval schade en/of letsel oploopt, dan kan het zijn dat uw werkgever aansprakelijk is. U kunt hierbij hulp gebruiken van de experts van Nostimos. 

Klik hier voor meer informatie over Nostimos

Meer over werkgeversaansprakelijkheid

Als het letsel het gevolg is van het yitvoeren van uw werkzaamheden, dan raad ik u aan hiervoor uw werkgever aansprakelijk stellen. De werkgever moet voldoen aan zijn zorgplicht.

Zorgplicht werkgever

De werkgever moet de werkplekken zorgvuldig inrichten en bovendien voorzien van veiligheidsvoorschriften. Werknemers moeten toegang hebben tot deugdelijke beschermingsmiddelen, en zij moeten van de werkgever duidelijke instructies krijgen. De werkgever moet toezicht houden op de naleving van die instructies. De werkgever schendt de zorgplicht als hij die verplichting(en) van de zorgplicht niet nakomt. In dat geval is de werkgever aansprakelijk. De zorgplicht is geregeld in artikel 7:658 BW.

Aansprakelijkheidsverzekeraar helpt bij aansprakelijk stellen werkgever

Als u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval en u vindt dat uw werkgever de zorgplicht heeft geschonden, stel hem dan aansprakelijk voor de geleden schade. Als u zich bezwaard voelt om uw werkgever aansprakelijk te stellen, wat ik me goed kan voorstellen, bedekt u dan dat de meeste werkgevers hiervoor zijn verzekerd. Meestal vat men dit niet persoonlijk op en de arbeidsrelatie hoeft hier niet door te worden verstoord. De aansprakelijkheidsverzekeraar regelt de schaderegeling. Eventuele discussies met betrekking tot de aansprakelijkheid en de betalingen worden niet met uw werkgever besproken, dat gaat buiten hem om.

Wat dient u aan te tonen bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever

U hoeft slechts te stellen en zo nodig te bewijzen dat u schade heeft geleden in de uitoefening van uw werkzaamheden. De toedracht of de oorzaak van het ongeval hoeft u niet te . Het is vervolgens aan uw werkgever (dus niet aan u) dat hij zijn zorgplicht is nagekomen.

Wat als het uw schuld kan zijn geweest

Als het bedrijfsongeval door u veroorzaakt is doordat u onvoorzichtig bent geweest, dan is uw werkgever mogelijk nog steeds aansprakelijk. Pas wanneer u opzettelijk of bewust roekeloos bent geweest dan is de aansprakelijkheid niet voor de werkgever. De werkgever moet dit echter wel kunnen aantonen. In de praktijk beroepen werkgevers zich hier niet snel op.

Bedrijfsongevaltest

Na het bedrijfsongeval heeft u tijd nodig voor uw herstel, daarbij heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. U kunt op de website van Nostimos een bedrijfsongevaltest doen, dan weet u snel of u in aanmerking komt voor deze schadevergoeding. De experts van Nostimos kunnen u bijstaan om ervoor te zorgen dat dit in goed overleg met uw werkgever gaat, zonder uw arbeidsrelatie met uw werkgever te verstoren. 

Direct naar Nostimos

U kunt terecht bij Nostimos voor meer informatie over bedrijfsongevallen, werkgeversaansprakelijkheid of hulp bij het aansprakelijk stellen van werkgevers. U kunt bij Nostimos terecht voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van hun letselschade experts.

Vrijblijvend advies kost u niets

De tegenpartij betaalt de dossierkosten, dat is wettelijk zo geregeld. Kosten voor rechtshulp vallen onder uw schade. Dit is uw recht als slachtoffer. Als u hulp van Nostimos inschakelt kost dat u niets, tenzij de schuldvraag onduidelijk is, dan zal Nostimos samen met u afspraken maken over de kosten voor rechtshulp, waarbij uw belang voorop staat. De kosten hoeven dus geen belemmering te zijn om een beroep te doen op de experts van Nostimos.

Nostimos zorgt ervoor dat de juiste expert contact met u opneemt voor advies. Dat advies is vrijblijvend, duurt kort en is kosteloos.

Gerelateerde berichten

Techpijler – het online platform dat technici verbindt en kennis verrijkt

In de snel evoluerende wereld van de technische industrie is het cruciaal voor professionals om verbonden te blijven, kennis te delen en vaardigheden...

Lees meer

Bitcoin: wat is dat en wat heb je eraan?

Ben jij ook nieuwsgierig naar de wereld van cryptocurrency? Bitcoin, de pionier onder de digitale valuta’s, neemt je mee op een reis door de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden